Speciaal Lusitanoweekend met Bento Castelhano

Ter gelegenheid van het lustrum 20 jaar Lusitano Vrienden Nederland.

Bento Castelhano komt speciaal voor de LVN naar Nederland voor trainingen en een presentatie over het Lusitanostamboek.

Training

Als ruiter met een Lusitano is het natuurlijk fantastisch om training te krijgen van een Portugese leermeester. Wie anders kent het Lusitanopaard beter? Voor niet iedere Lusitanovriend is dit altijd even makkelijk realiseerbaar.

In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 augustus brengen we daar verandering in. De gerenommeerde instructeur Bento Castelhano komt op uitnodiging van Lusitano Vrienden Nederland naar ons land. LVN-leden kunnen deelnemen tegen een zeer scherp gereduceerd tarief van € 30 (normaal € 90).

Presentatie

Bento Castelhano verzorgt bovendien op zaterdagavond 26 augustus een lezing over het Lusitanopaard en het Lusitanostamboek. Deze lezing is officieel geautoriseerd door de APSL. Toegang gratis voor leden en niet-leden.

Foto’s van Bento Castelhano.

Deelname training

De trainingen van Bento Castelhano vinden plaats op De Nieuwe Heuvel in Lunteren, centraal gelegen in Nederland. We gebruiken de buitenbak van 25 bij 60 meter. Er zijn tien slots op de zaterdag, acht slots op de zondag.

  • Zaterdag 26 augustus ochtend: 09:30 10:15 11:00 11:45
  • Zaterdag 26 augustus middag: 13:15 14:00 14:45 15:45 16:30 17:15
  • Zondag 27 augustus ochtend: 09:30 10:15 11:00 11:45
  • Zondag 27 augustus middag: 13:15 14:00 14:45 15:45

Je kunt met je paard of paarden deelnemen op één dag of op beide dagen. Bij overtekening wordt er geloot.

Er is op De Nieuwe Heuvel een wei gereserveerd (langs de spoorlijn) waar je je paard kunt laten grazen als je zelf bijvoorbeeld afzetlinten e.d. meeneemt. Wil je een box, dan kost dat € 25 per dag of per overnachting. Boxen zijn afhankelijk van beschikbaarheid. De afspraak met De Nieuwe Heuvel is dat de LVN de behoefte aan boxen vooraf inventariseert.

Deelname presentatie

De door de APSL geautoriseerde lezing van Bento Castelhano over het Lusitanoras en het Lusitanostamboek vindt plaats op zaterdag 26 augustus om 19:30 uur op De Nieuwe Heuvel. Deelname is voor iedereen gratis na aanmelding vooraf.

Lunch en diner

Omdat de vereniging Lusitano Vrienden Nederland twintig jaar bestaat, trakteren we de LVN-leden die deelnemen aan dit speciale weekend. Wie met paard een training doet, kan rond 12:30 uur een lunch gebruiken. Wie een training doet of de lezing bezoekt kan zaterdag 26 augustus om 18:15 meeëten op De Nieuwe Heuvel.

Aanmelden

Voor leden van de vereniging Lusitano Vrienden Nederland volstaat een simpele email als aanmelding. Geef in de email s.v.p. aan:

  • Deelname training op zaterdag 26 augustus (voorkeur morgen / middag)
  • Deelname training op zondag 27 augustus (voorkeur morgen / middag)
  • Indien van toepassing: verzoek gebruik box (dag / nacht)
  • Deelname aan lezing Lusitanostamboek zaterdag 26 augustus
  • Deelname lunch / diner op zaterdag / zondag

Alleen emails verstuurd vanaf een bij de vereniging bekend emailadres worden in behandeling genomen. Je krijgt een ontvangstbevestiging van je mail en het verzoek je deelnamebedrag te voldoen. Vermeld in de mail naam van ruiter en paard. Aangezien het een lustrumactiviteit is van Lusitano Vrienden Nederland, laten we uitsluitend paarden van het Lusitanoras toe.

Op 15 mei maakt de vereniging de balans op van alle aanmeldingen. Rond 1 juni ontvang je per mail de dagindeling.

Niet-leden

Indien er na 1 juni nog plaatsen beschikbaar zijn, staat deelname open voor introducées en Revista-abonnees. Belangstelling kun je kenbaar maken per mail; dan kom je op de wachtlijst. Niet-leden betalen het normale tarief van € 90. Ook voor niet-leden geldt dat de dag uitsluitend toegankelijk is voor Lusitanopaarden.

De lezing van Bento Castelhano over de Lusitano is voor iedereen gratis toegankelijk na aanmelding vooraf per mail. Opgave van naam-, adres- en woonplaatsgegevens, emailadres en telefoon is vereist.

Overzicht accommodatie De Nieuwe Heuvel

Entree De Nieuwe Heuvel. Volg: Laden en lossen paarden.
Wegwijzers naar de parkeerplaats trailers.
Parkeerplaats voor de trailers.
Prikwei langs het spoor (stoptrein Amersfoort-Ede).
Buitenbak 25 x 60 meter.
Binnenboxen op De Nieuwe Heuvel.

Bereikbaarheid

Gebruik voor alle communicatie het mailadres info@lusitanovrienden.com. Voor telefonisch overleg: Nick Welman, voorzitter LVN, 06 5024 2236.

Adresgegevens De Nieuwe Heuvel: Oude Arnhemseweg 101, 6741 EC Lunteren.

Training met Bento Castelhano.
Bento Castelhano.
Training met Bento Castelhano.