/ by /   Geen categorie / 0 comments

Lusitano’s op Horse Event

Vereniging Lusitano Vrienden Nederland is fraai vertegenwoordigd op Horse Event 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum. Op alle dagen lopen Lusitano’s mee in het rassendefilé in de Bitpiste, de hoofdpiste van Horse Event. Het defilé is op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september elke dag om 13:30 uur. Lusitano’s verschijnen ook in het rassendefilé in de piste van Fokkerijwereld: vrijdag en zaterdag 15: 30 uur en zondag 11:35 uur. Er zijn op vrijdag en zondag demonstraties met Lusitano’s, vrijdags 14:15 uur en zondags 9:45 uur, piste Fokkerijwereld. Iedereen welkom om de mooie Lusitano’s te komen bekijken.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Britse Lusitanovereniging nodigt iedereen uit

De voorzitter van de Britse Lusitanovereniging Maria O’Hare heeft alle Nederlandse Lusitanovrienden – met of zonder paard – uitgenodigd om de Britse keuring bij te wonen van 16 tot en met 18 september op Aintree Racecourse, Liverpool, Verenigd Koninkrijk. Aldus de Britse vereniging is het een geweldige locatie en een monument van de Britse paardensport. Voor informatie ga s.v.p. naar de site van de Britse Lusitanovereniging.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Aanmeldingen Lusitano’s keuring KNHS 2016 compleet

De deelnemerslijst is rond: op de Internationale Lusitanokeuring 2016 verschijnen 51 Lusitano’s. De vereniging Lusitano Vrienden Nederland is ronduit tevreden met dit mooie aantal aanmeldingen. Tussen de keuringen merries en hengsten in vindt bovendien een showblok plaats. Een en ander maakt dat de keuringsdag een strakke planning zal gaan krijgen met het oog op een vlotte doorloop. Eventuele afmeldingen voorbehouden, verschijnen er vijf merries en zes hengsten voor opname in het Livro de Adultos. In de rubrieken merries is de verdeling: eenjarige – 1; tweejarige – 3; vierjarige en ouder aan de hand – 7; veulens – 4; merries met veulen – 4; vierjarige en ouder gereden – 5. In de rubrieken hengsten is de verdeling: tweejarige – 2; driejarige – 1; vierjarige – 3; vijfjarige en ouder gereden – 10. In de rubriek gereden ruinen verwelkomen we vier aanmeldingen. Wijzigingen in het programma voorbehouden. De keuring is gratis en vrij toegankelijk voor publiek. Plaats: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Aanvang 10:30 uur, einde 17:30 uur. Kijk bij Keuring voor alle informatie.

/ by /   Geen categorie / 2 comments

LVN-lid Hester Bischot Europees kampioen

Op de Europese kampioenschappen in augustus in Neu-Anspach, Duitsland, won LVN-lid Hester Bischot de titel Europees kampioen dressuur met Lusitano’s. Dat is een internationaal resultaat waar de gehele vereniging met recht trots op mag zijn. Namens Nederland namen drie paarden deel aan de Lusitano-kampioenschappen: Digital, Ice Cream RS en Trovador da Raposa. Hester won met Trovador de ‘zware tour’ en met Digital de ‘midden tour’. Ice Cream RS, eigendom van LVN-lid Eugène Ploumen, verwierf een gouden medaille in de rubriek driejarige hengsten. De LVN feliciteert Hester en Eugène met hun aansprekende prestaties. Lees het hele bericht voor een zegefoto.

Hester Bischot en Trovador Europees kampioen dressuur, 7 augustus 2016, foto: Celine Weerink, Krant van Coevorden.
Hester Bischot en Trovador Europees kampioen dressuur, 7 augustus 2016, foto: Celine Weerink, Krant van Coevorden.

Zie ook de Krant van Coevorden. Kijk ook op LVN Facebook voor een aantal videofragmenten van Ice Cream RS en Trovador.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Keurmeesters Nationaal Hippisch Centrum 2016 bevestigd

De vereniging Lusitano Vrienden Nederland ontving het bericht dat de Portugese stamboekorganisatie APSL wederom twee keurmeesters afvaardigt naar de Internationale Lusitanokeuring. Bevestigd is dat João Ralão Duarte en Tiago Gomes verschijnen op de LVN-keuring op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo op zondag de 25ste september. De vereniging is vereerd met een duo keurmeesters en heet João en Tiago van harte welkom.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Herzien stamboekprotocol

Op 7 juni 2016 heeft de Portugese stamboekorganisatie het protocol voor het Lusitano paardenras herzien. De nieuwe “Lusitano Breed Studbook Regulation” staat gepubliceerd op de website van Lusitano Vrienden Nederland op de pagina Stamboek. Het nieuwe reglement is hardcopy verstrekt aan alle afgevaardigden van de internationale Lusitanoverenigingen tijdens de International Coordination Council op 17 juni jl. in Belém, Portugal. Het nieuwe protocol is in juni geratificeerd; op de website van de APSL is ook nog het voormalige protocol te vinden.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Nieuwe prijzen op Lusitanokeuring 2016

Op de Lusitanokeuring 2016 gaat de vereniging Lusitano Vrienden Nederland nieuwe prijzen uitreiken aan de deelnemende Lusitano-paarden en hun eigenaren. In het oog springt de erepenning voor de beste ruin. Terug van weggeweest is de prijs voor de beste voorbrenger. Daarnaast is er een LVN-prijs voor een veelbelovende debutant en een publieksprijs. Natuurlijk volgt na deze uitreikingen de apotheose van de keuring: de bekendmaking van de kampioenen hengsten en merries en de Kampioen der Kampioenen.

De ruinenprijs heet de Lusitano Vrienden Nederland Erepenning Ruinen. Het voornemen van de LVN is dat de ruinenrubriek een frisse, levendige rubriek wordt en blijft. Hengsten en merries kunnen op een keuring zilveren en gouden medailles verdienen. Om dat voor ruinen meer in evenwicht te brengen is er voortaan een aansprekende erepenning. De vereniging nodigt van harte ruinenhouders uit om hun Lusitano te laten zien in deze rubriek. De vereniging laat de winnende ruin aanwijzen door de Portugese keurmeesters van de APSL.

De traditie wordt in ere hersteld dat de beste voorbrenger van de dag een prijs ontvangt. Dit vond voor het laatst plaats op de keuring van 2013. De winnaar wordt aangewezen door de keurmeesters.

De vereniging Lusitano Vrienden Nederland stelt een prijs in voor een veelbelovende debutant: de fokker of bezitter van Lusitano’s die voor het eerst zijn of haar paard of paarden uitbrengt op een keuring. Deze aanmoedigingprijs heet de Lusitano Vrienden Nederland Prijs Debuut 2016. Ook deze prijs wordt toegekend op aangeven van de keurmeesters.

Een opmerkelijke vernieuwing is de publieksprijs: gedurende de gehele dag kan iedere toeschouwer (eenmalig) stemmen op het paard van zijn of haar voorkeur, hengst, merrie, veulen ofwel ruin. Voordat de kampioenen bekend worden gemaakt, reikt de LVN de Lusitano Vrienden Nederland Publieksprijs 2016 uit: de Lusitano die het meest tot de verbeelding spreekt van het publiek.

De zesde Internationale Lusitanokeuring is op zondag 25 september 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Aanvang 10:30 uur, sluiting 17:00 uur.

 

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Inschrijfformulier standhouders keuring 2016

Het inschrijfformulier voor standhouders op de 6de Internationale Lusitanokeuring is gepubliceerd. Zie de optie Keuring in het linker keuzemenu voor een link. De vereniging Lusitano Vrienden Nederland verwelkomt alle standhouders die de keuring van Lusitano-paarden 2016 tot een aansprekende dag gaan maken. Het evenement vindt plaats op zondag 25 september op het Nationaal Hippisch Centrum, KNHS Ermelo.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Lusitano Vrienden vertegenwoordigd op APSL Lusitanofestival

De vereniging van fokkers, bezitters en liefhebbers van paarden van het Portugese volboedras Lusitano was namens Nederland officieel vertegenwoordigd op de jaarbijeenkomst van de internationale Lusitanoverenigingen tijdens het 18de Lusitano paardenfestival 16-18 juni 2016 in Cascais en Lissabon, Portugal. Tevens vertegenwoordigd waren de Lusitanoverenigingen uit Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Spanje en Finland. Het Lusitanofestival is het hoofdevenement van de Portugese stamboekorganisatie APSL.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Foto’s ledendag Lusitano Vrienden

De foto’s van de ledendag 2016 van Lusitano Vrienden Nederland zijn beschikbaar. De Lusitanovereniging plaatst alle foto’s op Facebook. De paarden die zich aan het publiek lieten zien waren de Lusitano’s Poderoso, Ultramar, Zimero, Delicioso, Quelindo, Zloty, Isca, Rifa, Curioso, Dom, Homero II Terroso, Furabolos, Bojador en Dadiva. Lees het hele bericht voor de link naar de Lusitano Vrienden Nederland Facebookpagina.

1 2