/ by /   Geen categorie / 0 comments

Het 8e internationale Lusitano Kampioenschap 23 september a.s.

Zondag 23 september vanaf 10.00 uur, Locatie: KNHS: De Beek 125, 3852 PL Ermelo.

Lusitano Vrienden Nederland organiseert de stamboekkeuring en de wedstrijd model / gangen voor in Nederland en daarbuiten gehouden Lusitanopaarden.

Het belooft een prachtige dag te worden met schitterende paarden. Kom kijken en geniet samen met ons van de schoonheid van het Portugese ras! Tevens is er een strodorp met leuke stands. De toegang is gratis.

Wij zoeken nog vrijwilligers voor de zaterdag om mee te helpen opbouwen en voor de zondag tijdens de kampioenschappen, lijkt het je leuk een handje mee te helpen, stuur dan een bericht naar info@lusitanovrienden.com.

Voor vragen kunt u een bericht sturen naar info@lusitanovrienden.com, wij zijn u graag van dienst.

Op de foto: Kampioen der Kampioenen 2017 Fidalga B:

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Horse Event

Lieve Lusitanovrienden!

Het zit er al even aan te komen; Horse Event 2018! Vanuit het bestuur nu even een update over de LVN op dit evenement.
De regels voor optredens in de diverse pistes op de nieuwe lokatie in de Expo Haarlemmermeer zijn veranderd. Dit jaar werden de diverse optredens door middel van een speciale commissie vóóraf gekeurd. Aangezien wij vorig jaar een prachtige show hebben laten zien, is het filmpje hiervan ter beoordeling gestuurd naar de organisatie en met vlag en wimpel goedgekeurd! 🎉
Dit betekende uiteraard wel dat we gebonden waren aan de invulling van het optreden. Gelukkig hebben we zo goed als hetzelfde team als in 2017 bereid gevonden om het 6-tal opnieuw te rijden en zijn we ingedeeld op de zaterdag èn de zondag van Horse Event!

Voor de aankleding van de stand zijn we op zoek naar mooie foto’s en/of filmpjes van jullie en jullie paarden. Zodat er de hele dag mooie beelden voorbij komen in de stand, die een fris en nieuw uiterlijk gaat krijgen dit jaar. Stuur via messenger of de mail maximaal 10 bestanden en dan zorgen wij dat ze in de presentatie verwerkt worden!

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Annulering Europees kampioenschap Frankrijk

Lieve mensen, helaas is het Europees kampioenschap voor Lusitano’s, dat in Mooslargue in Frankrijk zou plaatsvinden volgende maand, geannuleerd. Jammer voor alle deelnemers en mensen die hier druk mee zijn geweest…Des te meer reden voor ons om te proberen ditzelfde EK in 2020 in Nederland te laten plaatsvinden!

EML 2018

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Aanmelding Lusitano Keuring 2018 geopend

De aanmelding van Lusitano’s voor de keuring 2018 en de wedstrijden model /  gangen is geopend. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 12 augustus. Het jaarlijkse hoofdevenement van Lusitano Vrienden Nederland vindt plaats op het KNHS Nationaal Hippisch Centrum, Ermelo, op zondag 23 september 2018.  Deelname van paarden staat open voor alle Lusitano’s in Nederland en uit het buitenland, van verenigingsleden of niet-leden, voor merries, ruinen en hengsten. Alle informatie vindt u op de pagina: 8e Internationale Lusitano Keuring.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Za. 16 juni 2018 -Ledendag LVN

Op zaterdag 16 juni a.s. vindt de LVN ledendag weer plaats, reserveer deze leuke dag in jullie agenda!

 

Programma:

✔  12.30 uur Ontvangst, trailers parkeren, paarden in de wei zetten, koffie & thee

✔  10.00 – 18.00 uur Workshop Pop-Art Schilderen (maximaal 6 deelnemers).

Deze workshop is totaal nieuw voor de vereniging! Je levert van tevoren een foto aan van iets wat je graag zou willen schilderen. Van deze foto wordt een sjabloon voor je gemaakt, die je tijdens de workshop gaat invullen. Een unieke kans met prachtige resultaten! Er is plek voor 6 personen. Helaas kan deze workshop niet helemaal gratis worden aangeboden. Normaal gesproken kost deelname €65,= maar voor LVN leden kunnen wij hem voor €50,= aanbied. Neem even een kijkje op de Facebook-pagina van Hofstede Twekkelo voor een indruk van de workshop! Voor de leden die mee willen doen is de ontvangst apart om 10.00 uur.

Garrocha Show

page2image1761056

Workshop Pop-Art Schilderen

✔  13.00 – 13.45 uur: Werk-aan-de-hand workshop 1 (maximaal 4 deelnemers). Deze workshop wordt gegeven door Lisanne Thomas, gediplomeerd trainer en instructrice in de klassieke dressuur.

✔  13.15 – 14.00 uur: Dressuur demo met aansluitend een clinic (maximaal 2 deelnemers). Gegeven door Marco Boavista en Hester Bischot. Hester, Grand Prix ruiter en eigenaresse Stal Vreedenburgh waar zij diverse paarden succesvol heeft opgeleid en uitgebracht. Marco Boavista werkzaam bij Stal Vreedenburgh en heeft gedurende zijn loopbaan ook diverse paarden succesvol opgeleid en uitgebracht in de Working Equitation.

✔  14.00 – 16.00 uur: Buitenrit (onbeperkt aantal deelnemers) Aangezien bestuurslid Leonie van Vliet woont in het dorp waar de ledendag dit jaar plaatsvindt, kent zij uiteraard de omliggende bossen op haar duimpje. Samen met haar Lusitano Benigno neemt ze jullie mee voor een rit van zo’n anderhalf uur. Uiteraard is de duur van de rit in overleg aanpasbaar!

✔  14.30 – 15.30 uur Working Equitation workshop (maximaal 5 deelnemers).Deze workshop wordt gegeven door Daniëlle Fiene met haar Pura Nobleza’s Divino. Deze combinatie is opgenomen in het A-kader van de WEH, Working Equitation Holland. Zij is afgevaardigd voor Nederland naar het WK geweest en heeft daar (prachtige resultaten) behaald!

✔  15.30 – 16.30 uur Werken aan de lange teugel (maximaal 2 deelnemers). Deze workshop wordt gegeven door Jaap Sarvaas met zijn Portugese ruin Django. Jaap is NCSAH Instructeur Lange Teugel. Hij werkt volgens de Weense stijl, met uitsluitend gebruik van teugel, stem en zweep. Demo met aansluitend 30 minuten mogelijkheid om een clinic te volgen.

✔  16.30 – 17.15 uur: Werk-aan-de-hand workshop 2 (maximaal 4 deelnemers). Deze workshop wordt gegeven door Lisanne Thomas, gediplomeerd trainer en instructrice in de klassieke dressuur.

✔  18.00 uur BBQ Hoewel er natuurlijk overdag koffie, thee, frisdrank en lekkers beschikbaar is voor de deelnemers, hebben wij voor de avond een heerlijke barbecue gepland! Eenieder kan hieraan deelnemen (wel even opgeven van tevoren) voor slechts €5,=. Geniet lekker van heerlijk eten samen met de andere leden, clinic- en workshopgevers te midden van de Veluwse bossen!

✔  19.00 uur: Garrocha show Voor ons entertainment wordt er een prachtige show opgevoerd door Marco Boavista en Lisanne Thomas.

Het tijdschema is overigens een indicatie. Wijzigingen voorbehouden.

AANMELDING

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 9 juni a.s. Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar info@lusitanovrienden.com. Je kunt maximaal aan TWEE workshops meedoen, de buitenrit telt niet mee, aangezien daar een onbeperkt aantal deelnemers mee kan doen. Vul s.v.p. de vragen in de e-mail in met JA of NEE.

 • Wil je deelnemen aan Workshop Pop-Art Schilderen (€50,- per persoon)? (Let op deze start om 10.00 uur)
 • Wil je meedoen aan de Dressuur clinic (gratis)?
 • Wil je meedoen aan de buitenrit (gratis)?
 • Wil je meedoen aan de Workshop Werk-aan-de-hand 1(gratis)?
 • Wil je meedoen aan de workshop Working Equitation (gratis)?
 • Wil je meedoen aan de Workshop lange teugel (gratis)?
 • Wil je meedoen aan de Workshop Werk-aan-de-hand 2 (gratis)?
 • Wil je meedoen aan de BBQ (€5,- per persoon)?Eventuele bijzonderheden m.b.t. het eten :

  Heb je je ingeschreven voor een van bovenstaande activiteiten? Dan krijg je per e-mail een bevestiging.

INTRODUCÉES – ENTREE – ETEN & DRINKEN

Introducées zijn welkom. De entree is voor introducées vanaf 12 jaar € 7,50 perpersoon.

We ontvangen je met groot plezier op onze gezamenlijke ledendag. Met vriendelijke groet,

Bestuursleden Hester, Anneke, Leonie, Wendy en Marieke

PARKEREN & ROUTE

Fjordhestgard, Krimweg 125 te Hoenderloo

Of je nu met of zonder trailer rijdt, bij aankomst zie je wegwijzers naar de parkeer- en weide. Daar kun je wagen en trailer stallen. Heb je paarden bij je? Neem dan s.v.p. zélf de benodigdheden mee om je paard in de wei te zetten. Er is hulp aanwezig op de parkeerweide.

Routebeschrijvingen:

Vanaf de A50 vanuit noord/zuid: A50 volgen richting Apeldoorn, afrit 22 ‘Hoenderloo’ nemen. Bordjes Hoenderloo volgen. Uiteindelijk op de T-splitsing in het dorp (Krui- sing Krimweg met Woeste Hoefweg) rechtsaf slaan. Na zo’n 250 meter ligt aan de lin- kerkant manege Fjordhestgard. Parkeren mag op het weiland rechts van de weg.

Vanaf de A1 vanuit oost/west: A1 volgen richting Amersfoort, afrit 19 ‘Hoenderloo’ nemen. Bordjes Hoenderloo volgen. Nadat u het dorp inrijdt gaat u bij bakkerij ‘Loka- liteit’ aan de linkerkant van de weg linksaf de Krimweg op. Deze weg volgen tot u na ongeveer 1 kilometer aan de linkerkant manege Fjordhestgard vindt. Parkeren mag op het weiland rechts van de weg.

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Aanleveren kopie Identiteitsbewijzen

Aangezien onze vereniging kopie identiteitsbewijzen van u nodig heeft voor diverse stamboekzaken, willen wij graag dat deze uitsluitend aangeleverd worden nadat ze door u ongeldig gemaakt zijn. Een veilige kopie van uw identiteitsbewijs maakt u zo:

 • Maak in de kopie uw Burgerservicenummer onleesbaar, ook in de cijferreeks onderaan.
 • Schrijf in de kopie dat het een kopie is.
 • Schrijf in de kopie voor welke instantie of welk product de kopie is bedoeld.
 • Schrijf in de kopie de datum waarop u de kopie afgeeft.

Hoe u dit kunt doen staat ook in de volgende link van de Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs

Wij accepteren uitsluitend nog legitimatiebewijzen die door u zelf ongeldig zijn gemaakt.

 

/ by /   Geen categorie / 1 comments

Puck Pappot eerste bij VarioHippiQue!

Puck Pappot

Lusitano Vrienden Nederland feliciteert Puck Pappot met haar eerste plaats bij VarioHippiQue. Met 71.5%. in de eerste proef en 65.17% in de tweede proef is ze niet alleen eerste geworden in de L2, maar behaalde ook nog eens de hoogste score van de dag. Hiermee is ze ook meteen gekwalificeerd voor de Nationale Kampioenschappen van de MCI (Masters Cheval Iberique)!

/ by /   Geen categorie / 0 comments

Lusitanovrienden met nieuwe voorzitter op weg naar Europees kampioenschap 2020

16 MAART 2018 – Op de Algemene Ledenvergadering van vereniging Lusitano Vrienden Nederland is Hester Bischot benoemd als bestuursvoorzitter. Hester verzamelde 100% vóór-stemmers en 0% tegen-stemmers. Zij volgt Nick Welman op die sinds 13 februari 2015 voorzitter was. Wendy de Leon Adams Reijnaerts en Anneke Nies-van der Goes werden bij acclamatie verkozen tot bestuursleden. Zowel het algemeen jaarverslag 2017 als het financieel jaarverslag 2017 werden bij stemming unaniem goedgekeurd. Het is voor het eerst in drie jaar dat de leden direct op de vergadering goedkeuring verlenen aan de financiële verslaglegging. Nieuwe penningmeester Marieke Frequin kreeg daarvoor een compliment. Herman Rus en Suzanne Rus-Franssen zijn aangewezen als kascommissie voor het verenigingsjaar 2018. Bijzondere waardering is uitgesproken voor het werk van de redactiecommissie van tijdschrift Revista en voor de waarneming van het stamboeksecretariaat door Elvira van Kouteren.

De vergadering heeft zich uitgesproken in voorkeur voor de organisatie van een Europees Lusitanokampioenschap in Nederland in het jaar 2020, maar onder het strikte voorbehoud dat het bestuur uiterlijk 1 oktober 2018 een realistisch organisatieplan presenteert dat door de leden akkoord bevonden moet worden. Over dat plan hoort gestemd te worden, ofwel op een speciale ledenvergadering, ofwel anderszins, bijvoorbeeld via een online stemming. Van de 28 uitgebrachte stemmen waren er 5 stemmen voor de organisatie van het Europees kampioenschap 2020, 2 stemmen tegen en 21 stemmen voor het aanvaarde tussenvoorstel om eerst het organisatieplan aan de leden voor te leggen.

De Algemene Ledenvergadering Lusitano Vrienden Nederland vond plaats op vrijdag 16 maart 2018 op manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Bestuurslid Leonie van Vliet notuleerde de vergadering; verenigingsleden ontvangen de notulen per email.

Hester Bischot, voorzitter Lusitano Vrienden Nederland
Hester Bischot, voorzitter Lusitano Vrienden Nederland
1 2 3 4 5