/ by /   Geen categorie / 0 comments

Fidalga-B Lusitanokampioen 2017

_J6A4019Op de LVN Open Lusitanokampioenschappen 2017, zondag 24 september bij KNHS Nationaal Hippisch Centrum Ermelo, won Lusitanomerrie Fidalga-B de titel kampioen der kampioenen. Fidalga-B is een dochter van Soberano/Belissima en is gefokt bij Agareno BVBA e Benoit David/Coudelaria do Luar in België. Zij is thans eigendom van Coudelaria do Luar. Fidalga-B werd voorgebracht in rubriek merrie met veulen samen met Nobreza do Luar.

Fidalga-B was gouden medaillewinnaar en kampioen merries. Kampioen hengsten en winnaar gouden medaille was Ice Cream RS, gefokt bij de Nederlandse Romina Steiner en eigendom van de Nederlandse fokker Lusitano Ploumen. Ice Cream RS werd in de opnamekeuring toegelaten tot het Lusitanovolwassenenstamboek met een score van 75 punten. Ice Cream RS won tevens de Lusitano Vrienden Nederland-publieksprijs, zij het met een verschil van slechts één stem met veulen Nougatina van Lusitanofokker Madelon Van der Krogt-van Beek. Hengst Ice Cream wordt thans getraind door Hester Bischot bij Stal Vreedenburgh.

De vereniging Lusitano Vrienden Nederland loofde twee eigen prijzen uit. Lusitanomerrie Opala, eigendom van de Nederlandse fokker Chawwa Visser, kreeg de LVN-prijs voor het mooiste paardenhoofd. De beslissing werd genomen door APSL-keurmeester Nuno Santos Pereira. Opala won in 2015 al de titel kampioen der kampioenen op het Lusitanokampioenschap in Houten. De Portugese voorbrenger João de Oliveira kreeg de onderscheiding voor de beste presentatie van de paarden. Die kreeg hij ook al in 2016. De keuze voor beste voorbrenger werd tevens gemaakt door Nuno Santos.

Gezien de uitgedeelde welkomstflyers is het Lusitanokampioenschap 2017 over de gehele dag heen bezocht door 225 tot 250 belangstellenden. Dat is iets minder dan vorig jaar, Er deed een recordaantal van vijftig-plus paarden mee inclusief de Lusitano’s Belo en Exímio die presentaties verzorgden in het showblok.

Het is voor de derde keer op rij dat een merrie het LVN-Lusitanokampioenschap wint. In 2015 Opala (eigenaar Chawwa Visser), in 2016 Atalaia (eigenaar Eugène Ploumen/Lusitano Ploumen) en nu in 2017 Fidalga-B.

SHARE THIS


Leave a Reply