/ by /   Geen categorie / 0 comments

Nieuwe prijzen op Lusitanokeuring 2016

Op de Lusitanokeuring 2016 gaat de vereniging Lusitano Vrienden Nederland nieuwe prijzen uitreiken aan de deelnemende Lusitano-paarden en hun eigenaren. In het oog springt de erepenning voor de beste ruin. Terug van weggeweest is de prijs voor de beste voorbrenger. Daarnaast is er een LVN-prijs voor een veelbelovende debutant en een publieksprijs. Natuurlijk volgt na deze uitreikingen de apotheose van de keuring: de bekendmaking van de kampioenen hengsten en merries en de Kampioen der Kampioenen.

De ruinenprijs heet de Lusitano Vrienden Nederland Erepenning Ruinen. Het voornemen van de LVN is dat de ruinenrubriek een frisse, levendige rubriek wordt en blijft. Hengsten en merries kunnen op een keuring zilveren en gouden medailles verdienen. Om dat voor ruinen meer in evenwicht te brengen is er voortaan een aansprekende erepenning. De vereniging nodigt van harte ruinenhouders uit om hun Lusitano te laten zien in deze rubriek. De vereniging laat de winnende ruin aanwijzen door de Portugese keurmeesters van de APSL.

De traditie wordt in ere hersteld dat de beste voorbrenger van de dag een prijs ontvangt. Dit vond voor het laatst plaats op de keuring van 2013. De winnaar wordt aangewezen door de keurmeesters.

De vereniging Lusitano Vrienden Nederland stelt een prijs in voor een veelbelovende debutant: de fokker of bezitter van Lusitano’s die voor het eerst zijn of haar paard of paarden uitbrengt op een keuring. Deze aanmoedigingprijs heet de Lusitano Vrienden Nederland Prijs Debuut 2016. Ook deze prijs wordt toegekend op aangeven van de keurmeesters.

Een opmerkelijke vernieuwing is de publieksprijs: gedurende de gehele dag kan iedere toeschouwer (eenmalig) stemmen op het paard van zijn of haar voorkeur, hengst, merrie, veulen ofwel ruin. Voordat de kampioenen bekend worden gemaakt, reikt de LVN de Lusitano Vrienden Nederland Publieksprijs 2016 uit: de Lusitano die het meest tot de verbeelding spreekt van het publiek.

De zesde Internationale Lusitanokeuring is op zondag 25 september 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Aanvang 10:30 uur, sluiting 17:00 uur.

 

SHARE THIS


Leave a Reply